سرسنگی:
برخی تلاش دارند دانشجو از رحمانیت و رافت نظام ناامید شود
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به حوادث اخیر در این دانشگاه گفت: خیلیها الان بیرون از دانشگاه متنظرند تا دانشجو را از انقلاب و نظام دور کنند.

گیلان خبر: اغتشاشاتی که دیماه سال جاری رخ داد، اگرچه با آگاهی مردم و جدا شدن کسانی که به دنبال حقوق به حق خود بودند از صف اغتشاشگران به سرعت جمع شد ولی هنوز هم برخی حواشی و شایعات در خصوص اتفاقاتی که در همان زمان در دانشگاه تهران رخ داد وجود دارد و برخی از رسانه های معاند تلاش دارند تا منافع خود را از این ماجرا دنبال کنند، به همین دلیل گفت وگویی تفصیلی را با مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران داشیم که در ادامه آمده است:
* برخیها بدشان نمیآید که فضای دانشگاه را آشفته و غبار آلود کنند
با گذشت چندین ماه از حوادث دی ما هنوز میبینیم عده ای از دشمنان تلاش دارند از اتفاقاتی که در دانشگاه تهران رخ داد، بهرهبرداری کنند، به نظر شما این جریانسازیها به چه دلیلی اتفاق میافتد؟
سرسنگی: معمولا وقتی چنین حوادثی پیش میآید، حواشی زیادی را نیز به دنبال دارد و برخیها به خاطر عدم اطلاع از اصل ماجرا و رخدادها و برخیها به خاطر شیطنت این حواشی را ایجاد میکنند.
در رابطه با اتفاقات اخیر هم برخیها بدشان نمیآید که فضا را آشفته و غبار آلود کنند؛ بنابراین حرف و حدیثهایی که در رابطه با حوادث آن زمان به گوش میرسد، طبیعی است.
* دانشگاه تهران کانون حوادث نبود
گاهی گفته میشود دانشگاه تهران کانون حوادث دیماه بود، نظر شما در این رابطه چیست؟
سرسنگی: واقعیت این است که دانشگاه کانون حوادث نبود. اتفاقاتی که در نهم و دهم دی ماه رخ داد از دانشگاه شروع نشد.
طبیعی است که رسانههای بیگانه سعی میکنند نقش دانشگاه را پررنگ کنند و طوری وانمود کنند که این حوادث از دانشگاه آغاز شده و گزارشهایی برخلاف واقعیت را هم منتشر میکنند.
بنده خودم در روزهایی که این حوادث ایجاد شد در مقابل سردر دانشگاه تهران بودم و کاملا در جریان بودیم که چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
رسانههای بیگانه با تصاویری که انتخاب کرده بودند تلاش داشتند اینگونه وانمود کنند که این دانشگاه است که دارد جامعه را برای ایجاد درگیری ملتهب میکند در صورتی که این خلاف واقعیت بود و دانشگاه به هیچ وجه چنین قصدی نداشت.
* عدهای با پنهان شدن پشت دانشجویان سعی داشتند فضا را ملتهب کنند
در دو روزی که این اتفاقات رخ داد کسانی که جمعیت را برای ایجاد درگیری و تندشدن شعارها تحریک میکردند، دانشگاهی نبودند.کسانی که سنگ پرانی را به سمت نیروی انتظامی شروع کردند دانشجو نبودند ولی متاسفانه به دانشگاه راه پیدا کرده بودند و با پنهان شدن پشت دانشجویان سعی داشتند فضا را ملتهب کنند.
در روز دوم کسانی که شعارهای تند میدادند بسیار کم بودند. خیلی از دانشجویان وقتی دیدند شعارها تند میشود خود را جدا میکردند و قاطبه دانشگاه هیچ تمایلی به اینکه از دانشگاه سوء استفاده شود نداشت.
*اکثریت دانشجویان به انقلاب و نظام وفادارند
اکثریت دانشجویان به انقلاب و ارزشهای انقلاب و نظام وفادارند هرچند که انتقاد هم دارند. ما در طول سال برنامههای زیادی را برگزار میکنیم که خیلی از آنها جنبه انتقادی دارد و همانگونه که رهبری فرمودند هیچ کسی نباید خودش را تافته جدا بافته بداند و از اینکه به او انتقاد میشود ناراحت شود.
مردم ما حق دارند که از عملکرد مسئولین انتقاد کنند و به عقیده بنده خیلی وقتها این انتقادها هم به جا است.
ما نباید فراموش کنیم که برخی از مشکلات به سوء مدیریتها و خلأهای قانونی و برخی سوءاستفادهها که وجود دارد برمیگردد. طبیعی است که مردم به نسبت به این مسائل انتقاد دارند. یکی از وظایف دانشگاه هم انتقاد به شرایط موجود است برای رسیدن به شرایط مطلوب.
* بسیاری از دانشجویان نمیدانستند پشت اغتشاشات دیماه جریانی پیچیده وجود دارد
در اتفاقات اخیر تعدادی از دانشجویان هم برای این آمده بودند که انتقاد خود را بیان کنند و وقتی با آنها صحبت میکردیم میگفتند فکر نمیکردیم که پشت این اتفاقات یکسری مسائل پیچیدهای باشد.
دانشجویان با نیت خیر وارد شده بودند ولی یکسری جریانات بیرون از دانشگاه به دنبال این بودند که از احساسات دانشجویان و قشر جوان سوء استفاده کنند.
اغلب کسانی که در آن روزها به خیابانها آمده بودند جوانها بودند که با نیت خیر هم آمده بودند و فکر نمیکردند که عدهای دارند این ماجرا را مهندسی میکنند تا اینگونه نشان دهند که افرادی که در خیابانها هستند با اصل نظام و انقلاب مخالف هستند.
* هیچ دانشجویی درون دانشگاه دستگیر نشد
بعد از این اتفاقات تعدادی از دانشجویان توسط قوه قضائیه احضار شدند، با توجه به سوءاستفاده هایی که رسانههای بیگانه از این جریان میکنند، از شما میخواهیم واقعیت را بیان کنید؟
سرسنگی: در اتفاقات دی ماه 42 نفر از دانشجویان دستگیر شدند، البته 48 نفر بودند که 6 نفر از آنها در همان ابتدا آزاد شدند.
هیچ کدام از دانشجویان درون دانشگاه دستگیر نشدند گفت: دانشجویان بعد از جلسهای که با رئیس دانشگاه داشتند در خیابان 16 آذر بازداشت شدند و با تماسهایی که ریاست دانشگاه داشتند در همان ابتدا 6 نفر از دانشجویان آزاد شدند.
متاسفانه برخیها این گونه وانمود میکردند که دانشجویان داخل دانشگاه دستگیر شدند ولی تمام این دانشجویان در خارج از دانشگاه دستگیر شده بودند.
* تشکیل کمیته برای پیگیری وضعیت دانشجویان در دانشگاه تهران
بعد از این اتفاقات در دانشگاه کمیتهای برای پیگیری کار دانشجویان بازداشت شده، تشکیل شد. ما با علم اینکه میدانستیم خیلی از دانشجویان برای اولین بار است به اینگونه مسائل وارد شدند و سابقه سویی ندارند. به همین دلیل در جریان کار کمیتهای که شکل گرفته بود دیدارهایی با مراجع قضایی و انتظامی داشتیم و به هرجا میرفتیم با درب باز روبرو میشدیم و انصافا دوستان امنیتی و قضایی نسبت به دانشجوها یک نگاه ویژهای داشتند مخصوصا بعد از سخنانی که مقام معظم رهبری داشتند و فرمودند حساب کسانی را که با نیت خیر آمدهاند با اغتشاشگران را جدا کنید همکاریهای بسیار خوبی با ما شد.
* همکاری خوب قوه قضائیه با دانشجویان بازداشت شده
با پیگیریهای صورت گرفته تمام 42 دانشجوی بازداشت شده با قرار وثیقه یا به قید کفالت آزاد شدند و در این رابطه هم مقامهای قضایی بسیار با دانشجویان همکاری کردند و حتی برخی از دانشجویان فقط با یک فیش حقوقی آزاد شدند و بعد از آن قرار شد پروندهها برای پیگیری و بررسی به دادگاه ارجاع شود.
بعد از این ما پیگیریهای خود را ادامه دادیم و جلسات خوبی با مسئولان قضایی داشتیم و موضوع را توضیح دادیم.
* برخیها تلاش میکنند دانشجو و دانشگاه از رحمانیت و رافت نظام ناامید شود
ما اعتقاد داریم برخیها تلاش میکنند کاری کنند که دانشجو و دانشگاه از رحمانیت و رافت نظام ناامید شود در صورتی که واقعا اینگونه نیست و وقتی به فرمایشات رهبری و سایر مسئولان نگاهم میکنیم میبینیم همواره به جایگاه دانشجویان توجه ویژهای داشتهاند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: باید به دانشجو توجه ویژهای داشت باید دانشجو را تحمل کرد و باید با برخی از اشتباهاتی که دانشجویان میکنند مدارا کرد. رهبری هم میفرمایند این ویژگی شرایط سنی دانشجو است که اشتباه کند. به نظر ما برخورد خوبی که از سوی قوه قضاییه انجام شده در جریان دادگاهها نیز ادامه پیدا کند خیلی از دشمنان را ناامید خواهد کرد و رابطه دانشجو با نظام را محکمتر خواهد کرد.
بسیاری از دانشجویان دستگیر شده خانوادههای متدین و مذهبی دارند و کسانی هستند که به انقلاب و نظام وفادارند و خیلی از آنها برای اولینبار بود که در یک تجمع حضور داشتند، ما از دوستان قوه قضاییه خواستیم که در صورت امکان به این نکات توجه شود.
ممکن است در بین دانشجویان افرادی هم باشند که جرائم سنگینی انجام داده باشند، ما از خطا پشتیبانی نمیکنیم و اگر کسی که خطا کرده و به اموال عمومی آسیب رسانده دفاع نمیکنیم پیگیری ما برای دانشجویانی است که نادانسته و برای اولین بار در چنین جریانی حضور داشتند و امروز هم نسبت به اتفاقی که افتاده متاسف هستند.
ما اعتقاد داریم میشود با این دانشجویان با یک رأفتی برخورد کرد و کاری نکنیم که اینها از نظام جدا شوند. ما نباید اجازه دهیم که یک عده کانون این حوادث را وارد دانشگاه کنند. دانشگاه از انقلاب و نظام حمایت میکند و نباید اجازه دهیم برخی برایش حاشیه درست کنند.
نوع نگاه قوه قضاییه و عملکرد این قوه درباره دانشجویان میتواند بسیار موثر باشد و خدا را شکر ما با هر کدام از دوستان قوه قضاییه که صحبت کردیم به این مساله معتقد هستند.
دادگاه تعدادی از دانشجویان اخیرا برگزار شده، در این رابطه اطلاعاتی دارید؟
بله. اولین دانشجویی که دادگاه آن برگزار شد، حکم تعلیقی گرفت و حکم قطعی دریافت نکرد، امیدواریم با سایر دانشجویان هم به همین گونه عمل شود و احکام آنها سنگین نباشد و دانشجویان بتوانند به درس زندگی خود ادامه دهند و از همه مهمتر در رابطه آنها با نظام و انقلاب خدشهای وارد نشود.
دادگاه برخی از دانشجویان بازداشت شده در فروردین ماه برگزار خواهد شد و دادگاه تعدادی از آنها نیز برگزار شده و دانشگاه تهران نیز در صورت نیاز به دانشجویان مشاوره حقوقی خواهد داد هرچند که ما اعتقاد داریم خود دستگاه قضایی از دانشجویان مراقبت خواهد کرد و نیازی به دانشگاه نیست و بهتر و بیشتر از ما مراقبت خواهند کرد تا به این دانشجویان آسیبی نرسد.
یکی از دانشجویان بازداشت شده به ماجرای خیابان پاسدارن مربوط میشود
اخیرا هم اخباری در خصوص احضار برخی از دانشجویان مطرح شده، آیا این دانشجویان به حوادث دی ماه مربوط است؟
سرسنگی: بله. چند تن از دانشجویان هم بعد از این اتفاقات دستگیر شدند که البته برخی از آنها ربطی به حوادث دی ماه ندارند و یکی از آنها در جریان اتفاقات گلستان هفتم در پاسداران دستگیر شده است.
چند دانشجویی دیگر هم بعد از آن احضار شدند. مسلما در جریان بازجوییهایی که صورت میگیرد برخی از دانشجویان ممکن است از افرادی نام ببرند احتمالا افرادی که جدیدا احضار شدهاند برای ارائه توضیحات در خصوص مسائل دی ماه است که امیدواریم این مساله هم بزودی به اتمام برسد و اگر جرمی نکرده باشند زودتر آزاد شوند.
نگرش ما در دانشگاه این است که پیگیری مسائل به دانشجویان را انجام دهیم تا دانشجویان احساس نکنند که دانشگاه نسبت به سرنوشت آنها بیتفاوت است دانشجو در مقطع سنی حساسی قرار داد و ما باید مراقبت باشیم که در این مقطع راه را نشانشان دهیم تا کسان دیگری نتوانند از آنها سوء استفاده کنند.
* پیگیری دانشگاه تهران از وضعیت دانشجویان بازداشت شده نشانه حمایت از خطا نیست
پیگیری ما به معنی حمایت از خطا نیست همه ما از اتفاقات دی ماه ناراحت هستیم و قلب همه ما به درد آمده است آن چیزی که ما دنبال آن هستیم این است که در این شرایط دانشجویان را تنها نگذاریم و کمک کنیم اگر اشتباهی کردند آن را متوجه شده و جبران کنند.
زمانی که این اتفاقات رخ داد یک عده از بیرون به دنبال این بودند که با دانشجویان ارتباط برقرار کنند و آنها را وادار کنند حرکات تندی را انجام دهند، عدهای در بیرون به دنبال منافع سیاسی خودشان هستند و ما باید مراقبت کنیم تا قشر جوان دانشجو از این جریان آسیب نبیند.
خیلی از دانشجویانی که دستگیر شدند کسانی هستند که تازه به دانشگاه وارد شدند و بیشتر درگیر هیجانات شدهاند. در این شرایط ما نباید دانشجویان را رها کنیم و اگر خطایی هم انجام دادهاند به آنها مانند فرزند خود نگاه کنیم.
* پیشنهاد برای رسیدگی به پروندههای قضایی دانشجویان در یک شعبه
گاهی بحثهایی در رابطه با ایجاد دادگاه یا بخشی ویژه و مجزا برای رسیدگی به پروندههای دانشگاهیان به خصوص دانشجویان مطرح می شود، آیا آموزش عالی و مسئولان فرهنگی دانشگاهها در این رابطه پیشنهادی داشته است؟
سرسنگی: بله، در این رابطه یحث شده و این پیشنهاد هم داده شده است، چون دانشجویان وقتی وارد بازپرسی میشوند شعبههای مختلفی وجود دارد در دادگاه هم قاضیهای مختلفی هستند که به پروندههای دانشجویان رسیدگی میکنند برای همین پیشنهاد شده که پرونده دانشجویان به یک شعبه و دادگاه فرستاده شود و در واقع کسانی به پرونده دانشجویان رسیدگی کنند که دانشگاهی باشند و دانشگاه را بشناسند. البته خوشبختانه خیلی از مسئولان قضایی و قضات ما دانشگاهی هستند.
اگر این پروندهها توسط کسانی که آموزش لازم را برای برخورد با طیف دانشگاهی و دانشجو دیده باشند رسیدگی شود، خیلی بهتر است. البته ما در این جریانات به هر شعبهای که رفتیم با حسن نظر روبرو شدیم و همه بلا استثنا نسبت به دانشجو نگاه مثبتی داشتند و شاید یکی از دلایل این بود که خود آنها نیز در خانه فرزند دانشجو داشتند و میتوانستند درک کنند که شرایط دانشجو به چه شکل است و اگر اعتراض و ا نتقادی میکند یا هیجانی از خودش نشان میدهد به خاطر بدطینتیا نیست وبالعکس از طینت خوب آن است و به دنبال سازندگی مملکت است.
به هر حال امیدواریم مجموعه اتفاقات به سمتی برود که قشر دانشجو در چنین اتفاقاتی کمترین آسیب را ببیند.
* تشکلهای دانشجویی اعتراض خود را باید از راه درستش بیان کنند/ قفل زدن به اتاقهای دانشگاه بدون هماهنگی درست نیست
اخیرا شاهد اعتراض تعدادی از تشکلهای دانشجویی دانشکده حقوق هستیم، این اعتراضات برای چیست و دانشگاه چه برنامهای برای آن داشته است؟
در این رابطه باید بگویم که ساختمانهای دانشکدههای دانشگاه تهران خیلی سال پیش ساخته شده و اخیرا مدتی را درگیر بازسازی بود و تلاش شد ساختمانها در مقابل زلزله مقاومسازی شود و با همه محدودیتهای مالی که دانشگاه دارد سعی شد بازسازیهای ساختمانها اصولی انجام شود.
از طرفی امروز تعداد علاقمندان برای رشتههای علوم سیاسی و حقوق زیاد شده و تعداد اعضای هیات علمی بالا رفته و طبیعتا فضای موجود برای کارهای آموزشی و پژوهشی آنها کفایت نمیکرد.
به همین دلیل قرار شد فضاهای جدیدی به دانشکده اضافه شود و در کنار آن مقاومسازی هم صورت گیرد. در بخشهایی که قرار بود مقاومسازی شود قسمتهایی را که مربوط به دفاتر تشکلهای دانشجویی بود و از دوستان خواسته شد تا موقتا دفاتر خود را تخلیه کنند و قرار شد بعد از اینکه عملیات بازسازی انجام شود دفاتر به آنها تحویل داده شود.
بعد از اینکه عملیات بازسازی به پایان رسید دفاتر را به تشکلهایی دانشجویی دادند از طرفی ما سال به سال تعداد تشکلهای دانشجویی ما زیاد میشود و دانشگاه تهران از جمله دانشگاههایی است که تمام تشکلهای سیاسی در آن وجود دارند و اکنون پنج اتحادیه دانشجویی سیاسی در دانشگاه تهران نماینده دارند، الان ما حدود 55 دفتر داریم که در دانشکدههای مختلف فعالیت میکنند. یعنی دانشگاه تهران از نظر حضور تشکلهای دانشجویی بیشترین تشکلها را دارد و زمانی که سا ختمانها ساخته شدند این فکرها نشده است.
مشکلی که در برخی از دانشکدهها داریم این است که برخی از تشکلها دفتر ندارند به طور مثال نماینده جنبش عدالتخواه نزدیک به دو سال است که از ما مجوز گرفته ولی هنوز ما نتوانستیم مکانی را برای دفتر مرکزی آنها در نظر بگیریم. ما از تشکلها خواستیم که از امکانات مشاع دانشگاه استفاده کنیم و لازم نیست یک تشکل یک دفتر 50 متری بگیرد و در آن جلسات خود را برگزار کند و گفتیم برای این کار از فضاها و سالنهای مشاغ دانشگاه استفاده کنند.
بحث اعتراض در دانشگاه حقوق از اینجا پیش آمد که چند تشکل جدید اضافه شدند و اینها هم به مکانی برای فعالیت خود احتیاج داشتند در مجموع اتاقهای که به تشکلهای دانشجویی بازگردانده شد یک مقداری از اتاق انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی کمتر شده بود دفاتری که تشکلهای ما در دانشکده حقوق دارند جزو بهترین دفاتر است. بسیج الان دو دفتر جداگانه برای خواهران دارد. ولی الان میگویند آن 12-10 متری که از محیط دفتر ما کم شده باید یک اتاق دیگر را هم ما بدهید.
انتظار ما از تشکلهای دانشجویی این بود که با ما همکاری کنند تا تشکلهای جدید نیز بتوانند مکانی برای فعالیت خود داشته باشند. متاسفانه یکی از تشکلهای دانشجویی قفل یکی از دفاتر را تغییر دادند و قفل خودشان را زدند. به نظر ما این رفتار خوبی توسط یک تشکل دانشجویی نیست. البته ما افراد را مقصر میدانیم نه خود این تشکل را. این یک اشتباه فردی بوده و دانشگاه هم برخورد خوبی در این رابطه کرد. بنده به دوستان گفتم ممکن است من به یک مسائلی انتقاد داشته باشم ولی باید از راه درستش اقدام کنم.
متاسفانه اشکال از آنجا شروع شد که یکی از تشکلها بدون اینکه با دانشگاه هماهنگ کنند قفل در را عوض کردند و دانشگاه هم به جای اینکه برخورد کند واقعا مهربانانه رفتار کرد. ما سعی کردیم دانشجویان از این ماجرا یک چیزی یاد بگیرند وگرنه دانشگاه ابزاری دارد که میتواند از آن استفاده کند. ما حتی از حراست هم خواهش کردیم که به ماجرا ورود نکند. از دانشکده هم خواستیم تا موضوع حل نشده قفل در را باز نکند و امروز چند ماه از آن ماجرا میگذرد و آن اتاق هنوز دست دوستان آن تشکل است.
این مسائل در شورای دانشگاه مطرح شد و همه کسانی که در شورا بودند چنین اقدامی را نپسندیدند. شما میتوانید مکانی را که دوستان دارند ببینید ما اعتقاد داریم انصافا برای فعالیت این تشکل چنین مکانی کم نیست. ولی اگر یک تشکلی مکانش کوچک است راهش این نیست که اینگونه آن را تصرف کند. اگر این در دانشگاه به یک روند تبدیل شود خطرناک است.
ما از اعضای تشکل خواهش کردیم خودشان دوستانه این موضوع را حل کنند و طوری نباشد که خدای نکرده اختلافی بین تشکل و دانشکده ایجاد شود و امیدواریم ظرف چند روز آینده این مشکل هم حل شود و تشکلهای ما به جای اینکه درگیر چنین اختلافاتی شوند به دنبال فعالیتهای تاثیرگذار خود باشند.
* تشکلهای دانشجویی در جذب دانشجویان جدید ضعیف هستند
ما چندین بار گفتهایم که ایرادات کار دانشجویی این است که در جذب دانشجویان جدید خوب عمل نکردند. برخی از مسائل خود چنان اینها را درگیر خودش کرده که از مسائل اصلی خودش که کار با نسل جوان و کار فکری و فرهنگی برای ارتقای ارزشهای نظام است را فراموش میکند.
* خیلی از اتفاقات و مشکلات به دلیل بیتوجهی به حوزه فرهنگ است
گاهی اوقات شاهد یکسری ناهنجاریها و مشکلات فرهنگی در برخی از دانشگاهها هستیم، به نظر شما آنگونه که باید به حوزه فرهنگی اهمیت داده می شود و این مسکلات به دلیل بیتوجهی به حوزه فرهنگی نیست؟
سرسنگی: به نظر میرسد اتفاقاتی که رخ داد نشان میدهد حوزه فرهنگ در دانشگاه چقدر مهم است. متاسفانه ما مثل کسانی هستیم که فقط هنگامی که بیمار میشویم قدر سلامتی خود را میدانیم.
متاسفانه در حوزه فرهنگ تا زمانی که اتفاقی رخ میدهد متوجه میشویم کار فرهنگی چقدر مهم است. ما اگر فرهنگ را در اولویت چندم قرار نمیدادیم و دست حوزه فرهنگ را بازتر میگذاشتیم خیلی از این اتفاقات در دانشگاه رخ نمیداد الان هم به نظر میرسد باید از این وقایع درس بگیریم دانشجویی که وارد دانشگاه میشود بسیار مستعد است جذب گروههای معاند و جریاناتی که زندگی را تباه میکنند شوند.
* خیلیها بیرون دانشگاه متنظرند تا دانشجو را از انقلاب و نظام دور کنند
ما باید در دوران آرامش هم به فکر فرهنگ باشیم. کار فرهنگی در دانشگاه باعث میشود دانشجویان تجربیات بیشتری کسب کنند و در مقابل جریاناتی که میخواهند آنها را از جامعه بربایند مقاوم شود.
خیلیها الان بیرون از دانشگاه متنظرند تا دانشجو را از انقلاب و نظام خارج کنند. ما هیچ چارهای نداریم جز اینکه در اوقات بیمسئلگی هم به حوزه فرهنگ توجه کنیم. جوانی که تازه از دبیرستان وارد دانشگاه شده چقدر ما برای انجام فعالیتهای فرهنگی دستمان باز است. یکی از درسهایی که از وقایع اخیر باید بگیریم این است که کوتاهیهای خود را در حوزه فرهنگ جبران کنیم و نگاه کنیم به اینکه دانشگاه واقعا فقط جای درس خواندن نیست دانشگاه جایی است که دانشجو باید در آن تربیت شود و برای ورود به جامعه توانمند شود.
دانشجو همانگونه که برای درس خواندن احتیاج به یک استاد خوب دارد همه باید کار فرهنگی را در دانشگاه یک وظیفه برای خود بدانند مشکل ما این است که برخی معلمان دانشگاه کار فرهنگی را وظیفه سازمانی خود نمیدانند در صورتی که بیشترین وظیفه را همین اساتید دارند.
امیدوارم سال آینده دست نهادهای فرهنکی در دانشگاه را باز بگذاریم تا بتوانند بهتر عمل کنند.
منبع: فارس