رویکرد حمایتی از اپلیکیشنهای ایرانی ضد حمایتی ماند
صراحت دولت برای حمایت از برنامهنویسان ایرانی یک شبه رنگ میبازد و وزارت ارتباطات برای پرورش نرمافزارهایی مشابه وایبر و واتسآپ کنونی حاضر به گذشت از حقالسهم خود که سود بیشتر برای برنامهنویسان را به دنبال خواهد داشت، نمیشود.

به گزارش گیلان خبر : گسترش ضریب نفوذ اینترنت و به دنبال آن افزایش کاربریهای عرصه سایبر، فرصت خوبی برای رشد و پیدایش ابزارهای مبتنی بر چارچوبهای این حوزه بوده تا جاییکه نرمافزارهایی بروز و ظهور یافتهاند که قابلیت مکالمه رایگان را به مشترکان موبایل میدهند.
نرمافزارهایی، که تعداد آنها کم نیست و تنها کافی است با گوشی هوشمند خود سری به انبارههای نشر آنها بزنید تا متوجه شوید 99 درصد آنها را ابزارهای خارجی نظیر وایبر، واتس و غیره تشکیل میدهد.
این موضوع با بار فرهنگی بسیار زیاد چنان سرعت پیشرفتی دارد که به جرات میتوان گفت هر یک از ما کاربران هوشمند را ماهانه با دو ابزار جدید مواجه میکند. ابزارهایی که همزمان با پدیدار شدنشان تب استفاده از آنها نیز شکل میگیرد.
با این حال مسئولان دولت کنونی در برابر چنین هجمه پنهان فرهنگی، ژستی مسئولانه گرفتند و برای ترغیب برنامهنویسان و ایدهپردازان داخلی به سمت تولید بسترهای ارتباطی بومی وعده و وعیدها سر دادند.
وزیر ارتباطات صراحتا در چندین تریبون مختلف شعار حمایت از اپلیکیشنهای داخلی را سر داد و برای حمایت از برنامهنویسان گفت: دولت از حقالسهم درآمدی اپراتورها از محل برنامههای داخلی میگذرد تا برنامهنویسان داخلی با شوق و ذوق بیشتری به فعالیت در این عرصه بپردازند.
حقالسهم دولت اکنون از این محل 30 درصد است و مدیران اپراتورهای همراه اول و ایرانسل معتقد هستند که چنین تصمیمی باید سریعا اجرایی شود تا بتوانند پرداختهای بیشتری به توسعه دهندگان محتوا داشته باشند.
علیرغم اینکه آنها معتقدند هنوز دستور العمل اجرایی در این زمینه به آنها ابلاغ نشده است تا حقالسهم دولت را نپردازند اما وزیر ارتباطات در گفتوگو با تسنیـم تنظیم آئیننامه این موضوع را مربوط به جلسات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دانست و گفت: درباره این موضوع در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات صحبت شده و آئین نامهای برای آن تنظیم و ابلاغ کردهایم.
او افزود: اپراتورهای موبایل نمیتوانند بدون اپلیکیشن کاری انجام دهند زیرا سرمایهگذاری آنها روی 3G هم در همین راستا بوده تا از خدمات مبتنی بر دیتا بیشترین استفاده را داشته باشند.
واعظی همچنین خاطر نشان کرد: مردم در حال حاضر از طریق اپلیکیشنهای مختلف به امورات خود دسترسی پیدا میکنند. تولید محتوا و اپلیکیشن را یکی از اولویتهای اصلی خود گذاشتهایم و حمایتهایی را از فارغ التحصیلان دانشگاهی در این راستا داشتهایم.
البته نکته قابل تأملی که صراحت گذشته دولت در انصراف از دریافت حقالسهمی ناچیز از محل فروش نرمافزارهای تولید داخل و حمایت شده توسط اپراتورها را از بین برد، این جملات آقای وزیر بود: "ما از سهم کل دولت نمیتوانیم صرف نظر کنیم اما تا زمانیکه اپراتورها بابت استفاده از یک نرمافزار تولید داخل پرداختی را به صاحب آن انجام میدهند از آن محل مبلغی را دریافت نمیکنیم".
حمایتهای سفت و سخت دولت از برنامهنویسان داخلی به گونهای یک شبه رنگ میبازد که برخلاف اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر ابلاغ آئیننامه حمایتی از نرمافزارهای داخلی به اپراتورهای موبایل، هیچ کدام اپراتورها از این موضوع اطلاعی ندارند و میگویند هنوز ابلاغیهای در این زمینه نداشتهاند.
ظاهرا نرمافزارها و اپلیکیشنهای خارجی که بستر پشتیبانی آنها خارج از مرزهای کشور و در اراضی بیگانه است، همچنان باید تنها راه انتخابی کاربران هوشمند ایرانی برای گشت و گذار در فضای مجازی باشند.