کارشناس رسانه و مسائل اجتماعی:
بررسی ابعاد بازی مخرب نهنگ آبی و خودکشیهای پیدرپی
کارشناس رسانه و مسائل اجتماعی در بررسی ابعاد بازی مخرب نهنگ آبی و خودکشیهای پیدرپی آن تأکید کرد که بازیهای رایانهای انتخابشده از سوی والدین باید متناسب با سن، روحیات و جنسیت کودکان باشد.

گیلان خبر: مهرداد توکلی با اشاره به نقش مخرب «بازی نهنگ آبی» اظهار کرد: بازی نهنگ آبی ساخته یک دانشجوی اخراجی رشته روانشناسی است تا به گفته او انسانهایی که غیرمفید هستند با خودکشی کردن از صحنه روزگار محو کند.
وی بابیان اینکه نامگذاری این بازی نیز باهدف بوده، افزود: نهنگها معروف به خودکشی دستهجمعی هستند و سازنده بازی تلاش کرده تا از هر اهرمی برای دست یافتن به هدفش استفاده کند.
کارشناس مسائل اجتماعی بازی نهنگ آبی را یک گیم بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت: در بازههایی از این بازی به گیمر پیشنهاد میشود تا در مکانهای حساس و خطرناک سلفی بگیرد یا خودکشی کند که این اقدام خطرناک منجر به کشته شدن صدها تن تاکنون شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور واحد فومن بهضرورت بازنگری در چگونگی انجام بازیهای رایانهای کودکان از سوی خانوادهها تأکید کرد و گفت: لازم است خانوادهها بهویژه مادران در انتخاب بازیهای رایانهای به فرزندان خود کمک کنند و از انتخاب بازیهای خطرناک نظیر بازی نهنگ آبی جلوگیری نمایند.
توکلی بابیان اینکه همهی بازیهای رایانهای خطرناک نیستند گفت: استفاده از بازیهای رایانهای سالم تا یک حدی برای کودکان مناسب است اما باید انتخاب نوع بازی و میزان آن با مدیریت خانوادهها باشد.
وی بابیان اینکه بسیاری از بازیها هستند که با رویکرد مثبت طراحی و ساختهشدهاند، گفت: در برخی از بازیهای تولیدشده، روحیه خلاقیت و نوآوری در فرزندان و کودکان تقویت میشود و میتوان آنها را در دسته بازیهای خوب سازماندهی کرد.
کارشناس رسانه و مسائل اجتماعی بابیان اینکه بسیاری از فنّاوریهای موجود در دنیا دووجهی هستند، خاطرنشان کرد: یک وجه از بازیهای موجود در دنیا میتواند موجب شکوفایی و تحول شخصیتی کودکان شود و نوع دوم بازیهای رایانهای نیز میتواند موجب سقوط شخصیت فرزندان و کودکان و آسیبهای اجتماعی دیگر شود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه با تأکید بر اینکه خانوادهها باید توجه کافی به نوع بازیهای رایانهای داشته باشند، گفت: بازیهای انتخابشده برای کودکان از سوی والدین باید متناسب باسن، روحیات و جنسیت آنها باشد.
توکلی با اذعان به اینکه دنیای بازیهای رایانه، دنیای آزادی است و در آن محدودیت وجود ندارد، مطرح کرد: عدم محدودیت باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای کودکان میشود چون در دنیای فیزیکی محدودیت رفتاری و قوانین وجود دارد اما دربازیهای رایانهای محدودیت وجود ندارد و با تکرار بازی اهداف بازی در شخصیت کودک اثر میگذارد و در وجودش نهادینه میشود.
وی بابیان اینکه بازیهای مخرب به دلایل متعددی میتواند برای فرزندان و کودکان مخرب باشند، گفت: بازیهایی که سازنده بخواهد ایدئولوژی خاصی را به کودک تلقین کند و با بکار گیری ابزارهایی همانند سپردن نقش اصلی بازی به کودک، صحنهگردانی بازی و یا از همه مهمتر کارگردان ساختن کودک، بسیار میتواند در شخصیت او نقش تخریبی ایفا کند.
منبع: فارس