مدیرعامل مؤسسات قرآنی گیلان بیان کرد
اهمیت هنر در ترویج سبک زندگی قرآنی
مدیرعامل مؤسسات قرآنی استان گیلان به اهمیت هنر و بهرهمندی از آن در ترویج فرهنگ قرآنی اشاره کرد و گفت: با تولید انیمیشنها، کلیپها و فیلمهای کوتاه با موضوعات این کتاب الهی، میتوانیم سبک زندگی با موضوعات قرآنی را در جامعه رواج دهیم.

گیلان خبر: امیر حجت مرادی با اشاره به وقف و اهمیت آن در جامعه اظهار کرد: با توجه به برخی از آمارها موقوفات قرآنی کاهش پیداکرده است که البته آن مقداری هم که وجود دارد، بیشتر در بحث وقف در ختم قرآن کریم است.
وی دلیل کاهش وقف قرآنی را عدم فرهنگسازی مطلوب عنوان کرد و افزود: بر اساس فرهنگ مذهبی، موقوفات عزاداری سید و سالار شهیدان متنوع و جامع وجود دارد لذا نیاز توجه به امر وقف در حوزه موضوعات قرآنی بهشدت احساس میشود.
مدیرعامل مؤسسات قرآنی استان گیلان بابیان اینکه بخشی از وظیفه فرهنگسازی بر عهده اوقاف و امور خیریه است، خاطرنشان کرد: بخشی نیز بر عهده دیگر مراجع مربوطه است که باید در جهت آگاهی دادن به مردم، بهخصوص از طریق رسانهها اهتمام داشته باشند.
این فعال قرآنی بابیان اینکه ما در حوزه فرهنگسازی دچار مشکل هستیم به وقف در دوران پهلوی اشاره کرد و افزود: وقف قبل از دوره پهلوی با نظارت مستقیم علما و مراجع انجام میشده و مردم با رغبت زیادی به امور وقف میپرداختند.
وی خاطرنشان کرد: در زمان پهلوی سازمان اوقاف به یکنهاد دولتی تبدیل شد که ازآنپس وقف، از فرهنگ اصلی شیعی و مذهبی خویش دور ماند.
مرادی با تأکید بر اینکه مردم در آن زمان، رغبت خود را برای وقف کردن ازدستداده بودند، گفت: درزمانی که رضاخان املاک و اراضی را به نام خود میکرد، بعضی از موقوفات نیز به نام او به ثبت شد که بعد از انقلاب برخیها شناساییشده و برخیها نیز مورد شناسایی قرار نگرفته است.
مدیرعامل مؤسسات قرآنی استان گیلان بابیان اینکه باید با فرهنگسازی و تبلیغ وقف، فرهنگ اصیل مذهبی و شیعی بودن آن را در وجود مردم نهادینه کنیم، گفت: سازمان اوقاف از طریق صداوسیما و رسانهها باید به آگاهی هرچه بیشتر مردم در این خصوص بپردازد.
وی بابیان اینکه وقف علاوه بر تسریع در ختم قران میتواند نقشهای مختلفی را داشته باشد، به نیاز وقف در مقولههای دیگر قرآنی اشاره کرد و افزود: باید با طرح موضوعهای مختلف به ترغیب واقفین در امور مختلف قرآنی پرداخت تا شاهد اثرات آن در جامعه باشیم.
مرادی یکی از مقولههای موردنیاز وقف قرآنی را وقف در «فضای مجازی» عنوان کرد و افزود: با امکانات و زیرساختهایی که واقفین با سرمایهگذاری آن میتوانند میسر کنند، آموزش از طریق فضای مجازی را برای متقاضیان در منازل، ممکن میسازد.
وی گفت: خیرین با تجهیز زیرساختهای مراکز قرآنی و مؤسسات، میتوانند موجبات ترویج فرهنگ قرآنی را فراهم نمایند.
مدیرعامل مؤسسات قرآنی استان گیلان به اهمیت هنر و بهرهمندی از آن در ترویج فرهنگ قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: با تولید انیمیشنها، کلیپها و فیلمهای کوتاه با موضوعات این کتاب الهی، میتوانیم سبک زندگی با موضوعات قرآنی را در جامعه رواج دهیم.
مرادی با اشاره به اینکه متأسفانه نتوانستیم وقف انواع فعالیتهای قرآنی را جا بیندازیم گفت: وقتی سخن از فعالیتهای قرآنی گفته میشود صرفاً، کلاس قرآن، تجوید به ذهن متبادر میشود، درصورتیکه نیاز به تنوع فعالیت قرآنی بیشتر از این مقوله چشمنوازی میکنند.
فعال قرآنی استان گیلان با تأکید بر اینکه ساختن فیلم فاخر قرآنی، انیمیشن خوب، کلیپهای قرآنی مطلوب میتواند اثر قابلتوجهی را در ترویج فرهنگ قرآنی داشته باشد، بیان کرد: کارهای بر زمینمانده زیاده در حوزه قرآنی وجود دارد که باید فرهنگسازی شود، لذا نهاد وقف میتواند با ترغیب مردم به این موضوع این نیاز را برطرف سازد.
منبع: فارس