رئیس پلیس فتا استان گیلان خبر داد
افزایش 55 درصدی جرائم رایانهای در شش ماه نخست امسال
رئیس پلیس فتا استان گیلان با اشاره به افزایش 55 درصد جرائم رایانهای در شش ماه نخست امسال گفت: پایین بودن اطلاعات کاربران، بیتوجهی به پیامهای پلیس و افزایش کاربران اینترنت به نسبت سالهای گذشته باعث افزایش جرائم رایانهای شده است.

گیلان خبر: سرهنگ ایرج محمدخانی صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پلیس فتا مجری تأمین نظم و امنیت فضای مجازی است اظهار کرد: حریم خصوصی شهروندان خط قرمز پلیس فتا است.
وی با اشاره به اینکه در ششماهه نخست امسال جرائم رایانهای 55 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیداکرده افزود: نشر اکاذیب جزو مهمترین جرائم سایبری استان بوده و برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی، قماربازی و مزاحمتهای اینترنتی در ردههای بعد مهمترین جرائم فضای مجازی قرار دارند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان با اشاره به دلایل افزایش جرائم سایبری در استان گفت: پایین بودن اطلاعات کاربران، بیتوجهی به پیامهای پلیس و افزایش کاربران اینترنت به نسبت سالهای گذشته باعث افزایش جرائم رایانهای شده زیرا افزایش کاربران به همان نسبت باعث افزایش مجرمان اینترنت میشود.
محمدخانی با بیان اینکه سهولت مخفی بودن مجرم باعث رشد جرائم شده تصریح کرد: مجرمان از طریق ایمیل جعلی اطلاعات شهروندان را به سرقت میبرند و در موقعیت مناسب حساب شهروندان را خالی میکنند.
وی با اشاره به اینکه شهروندان بههیچعنوان لینکهای موجود در سایتهای دیگر را باز نکنند گفت: شهروندان نام سایت مدنظر را شخصاً وارد کرده و ابتدا رسمی بودن سایت را بررسی و سپس از صفحهکلید مجازی جهت فعالیتهای بانکی خود استفاده کنند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان با بیان اینکه سایتهای جعلی شبیه سایتهای اصلی هستند خاطرنشان کرد: شیوه شناخت سایتهای جعلی به اینگونه است که فقط سایتهای اصلی با https آغازشده و سایتهای جعلی با http آغاز میشوند.
محمدخانی با بیان اینکه کلاهبرداران اینترنتی از طریق کارتخوان نیز توانایی سرقت را دارند گفت: سارقان در ورودی کارتخوانها برای کپی اطلاعات، قطعهای را نصب میکنند تا از طریق نوار مغناطیسی اطلاعات شهروندان را سرقت کنند و به همین دلیل شهروندان باید هوشیاری خود را بالا ببرند.
وی با اشاره به اینکه بسته حمایتی دولت برای اقشار کمدرآمد سامانه پیامکی ندارد گفت: شهروندان به هیچ پیامکی مربوط به بسته حمایتی دولت پاسخ ندهند و اطلاعات بانکی خود را بههیچوجه برای کسی ارسال نکنند و اگر تاکنون ارسال کردهاند هرچه سریعتر رمز دوم کارت خود را تغییر دهند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان با بیان اینکه اطلاعرسانی فراوانی جهت آشنایی مردم با کلاهبرداریهای پیامکی انجامشده گفت: با تمام این اطلاعرسانیها اما باز شهروندان اطلاعات خود را به بیگانگان و مجرمان اینترنتی ارسال میکنند که به همین دلیل دوباره تأکید میکنم که شهروندان از مبادی معتبر و مجاز اطلاعات موردنیاز خود را پیگیر شوند و هیچوقت به پیامهای که از طریق افراد ناشناس برایشان ارسال میشود توجه ای نکنند.
محمدخانی با اشاره به اینکه مردم به آگهیهای دروغین حتی سایتهای مجاز کشور نیز دقت داشته باشند افزود: مجرمان از طریقهای گوناگون با بارگذاری آگهیهای دروغین درصدد سرقت از شهروندان هستند بنابراین مردم ابتدا معتبر بودن آگهیها را رصد کنند و سپس اقدام به خرید کنند.
وی با بیان اینکه کاربرانی که عضو پیامرسانهای خارجی هستند مواظب اطلاعات شخصی خودشان باشند تصریح کرد: مدیریت سرورهای پیامرسانهای خارجی در خارج از کشور قرار دارد و به همین دلیل زمان پیگیری جرائم افزایش پیدا میکند زیرا مدیران این پیامرسانها هیچ ارتباطی با مدیران پلیس امنیت و اطلاعات ایران ندارند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان با اشاره به اینکه در پیامرسانهای داخلی به نسبت پیامرسانهای خارجی امنیت کاربران بیشتر فراهم است گفت: پیامرسانهای خارجی باعث افزایش جرائم مجازی در گیلان شدهاند و برای کاهش این جرائم ما نمیتوانیم برای تمامی جامع هدف کارگاه آموزشی برگزار کنیم و باید اطلاعرسانی از طریق رسانهها انجام شود و بستههای اطلاعرسانی نیز جهت افزایش هوشیاری مردم طراحیشده است.
منبع: فارس